Kookworkshops plus
Kookworkshops plus
Kookworkshops Plus is voortgekomen uit een passie voor koken en gezondheid. De basis voor deze kookworkshops werd gelegd bij Pollies Kookstudio, en na verdieping in de Chinese voedings- en kruidenleer, is Kookworkshop Plus ontwikkeld. Het zijn niet alleen praktische kookworkshop; er wordt ook aandacht besteed aan de onderliggende theorie.
Datums kookworkshops plus
| Soort workshop | Datum | Tijd |
| Gezond en fit met oervoeding | 7 september | 10.00 tot 16.00 |
| Voeding en kruiden bij verkoudheid en griep | 11 oktober | 10.00 tot 16.00 |
| Vergeten vlees | 8 november | 10.00 tot 16.00 |
| Lactose en gluten-vrij leren koken | 23 november | 10.00 tot 16.00 |
| Voeding en kruiden bij verhoogde bloeddruk | 24 januari 2025 | 10.00 tot 16.00 |
Gluten en lactose intolerantie
In deze workshop zullen we de klachten die voortkomen uit het consumeren van gluten of lactose uitgebreid behandelen. We zullen de oorzaken onderzoeken en met geschikte voedingsmiddelen in de keuken werken om eenvoudige gerechten te bereiden die dagelijks geconsumeerd kunnen worden. Ook zullen we de kruiden bespreken die verlichting kunnen bieden bij spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en dergelijke.
Oervoeding
In deze les over oervoeding keren we terug naar de tijd van onze grootmoeders. Onbewerkte voedingsmiddelen, kruiden, thee en water vormden het voedingspatroon van onze voorouders. Helaas zijn we hiervan afgeweken, met alle gevolgen van dien. Ons lichaam is nog niet aangepast aan alle geïndustrialiseerde producten; we hebben nog steeds hetzelfde spijsverteringsstelsel als onze voorouders. Daarom kunnen we alleen onbewerkte voedingsmiddelen goed verteren. Deze les gaat verder dan alleen oervoeding; we bespreken ook de verteerbaarheid, de invloed op de orgaanparen, de constitutie van de persoon en de thermische werking.
Oervlees
Veel mensen kijken neer op kippenlevertjes of niertjes. Gelukkig winnen deze weer aan populariteit en groeit het aantal liefhebbers. Dit komt niet alleen door de gunstige effecten op onze gezondheid, maar ook omdat ze simpelweg heerlijk zijn. Bovendien wordt er naast dit oervlees gekookt met seizoensgebonden oergroenten. Deze workshop belooft opnieuw een traditioneel genoegen te worden.
Niertjes in mosterdsaus
Hoge bloeddruk en lage bloeddruk
In deze workshop behandelen we de onderliggende oorzaken van hoge bloeddruk volgens de Chinese geneeskunde. Met de juiste voedingsmiddelen kan men zeker de bloeddruk verlagen. Daarnaast besteden we aandacht aan lage bloeddruk; hoewel niet schadelijk voor de gezondheid, kan het toch hinderlijk zijn.